Warmtepomp op de vloerverwarming aansluiten
We moeten in de toekomst allemaal gavrij gaan wonen. Een warmtepomp kan dan de oplossing zijn om de CV ketel te vervangen. Gasgestookte ketel stoten veel CO2 uit. Een warmtepomp verbruikt doorgaans alleen stoom. Zo zijn er full-electric pompen maar ook hybride warmtepompsystemen. Al deze oplossingen (lucht-water, water-water) zijn toe te passen op vloerverwarming. Lees hier ook meer informatie over: hoe werkt een warmtepomp?
Een warmtepomp voor centrale verwarming
Warmtepomprevolutie.nl is gespecialiseerd in de installatie van warmtepompen en vloerverwarming. Steeds vaker kiest men voor vloerverwarming. Niet zo vreemd want het heeft een groot aantal voordelen: energiebesparing, een behaaglijke warmte verdeling en lage gezonde lucht circulatie.
Traditionele verwarming zorgt voor sterke luchtcirculatie; hete lucht blijft onder het plafond hangen en koelt af, dan valt deze lucht naar beneden en veroorzaakt koude tocht bij de voeten.
Hoe werkt vloerverwarming
Vloerverwarming distribueert de warmte gelijkmatig over de gehele vloer en zorgt voor een ideale warmteverdeling over de ruimte en een optimale gevoelstemperatuur. Als uw huis nog gerealiseerd moet worden dan is vloerverwarming voor uw gehele woning de ideale oplossing! Zeker als u het besluit heeft genomen om voor tegels te kiezen. Vloerverwarming is ook goed toepasbaar bij renovatie. U profiteert dan direct van de talloze voordelen van deze warmtebron.
De voordelen van verwarmen met een warmtepomp
Ook in uw huidige woning is het heel goed mogelijk om de vloer als hoofdverwarming te gebruiken. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om vloerverwarming als bijverwarming te nemen. Ook dan kunt u profiteren van de energie voordelen en alle andere bijkomstige gemakken die vloerverwarming biedt. Omdat de verwarmingsbuizen als het ware direct onder de nieuwe tegelvloer of plavuizen komen te liggen is de opwarmingstijd van de ruimte dus korter. Dit is dus efficiënter in gebruik en scheelt vervolgens in energieverbruik. Kortom, u merkt het in uw portemonnee! Heeft u interesse vraagt u dan een vrijblijvende offerte aan of neemt u even contact op met een installateur. Dit kan per e-mail of per telefoon.
Het installeren van een warmtepomp
Bij het plaatsen van een warmtepomp komt veel meer kijken dan bij een gasketel. Zo moet er allereerst gekeken worden naar de warmtebron. Op welke manier wordt er warmte onttrokken en via een warmtewisselaar afgegeven aan het water? Kan het bestaande leidingwerk worden gebruikt of moet dit worden vervangen? Kan de vloerverwarming het wel aan? Moet er een hybride constructie komen met de warmtepomp en radiatoren? U lokale verwarmingsspecialist kan een meting in de woning uitvoeren om te bekijken wat het minimale vermogen van het systeem moet zijn. Daarnaast kan deze adviseren over subsidies (ISDE 2019/2020) die beschikbaar zijn.
Recente reacties