Wat moet je doen als je jezelf hebt buitengesloten?
Iedereen hoopt dat het hem of haar nooit zal overkomen: een buitensluiting. Vaak blijkt het bijzonder lastig te zijn om een buitensluiting op te lossen. Mogelijk zit de sleutel nog aan de binnenzijde van het slot, heb je niemand in je omgeving met een reservesleutel, enzovoorts. Gelukkig bieden veel slotenmakers in zo’n geval een spoeddienst aan! Deze spoeddiensten zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken bij een buitensluiting. Hier vind je meer informatie over de hulp die een slotenmaker je bij een buitensluiting kan bieden. In sommige gevallen kun je een buitensluiting zelf oplossen. Lees snel verder, hoe je dit doet!
Een buitensluiting zelf oplossen met flipperen
Wellicht heb je al eens van flipperen gehoord. Flipperen is een inbraakmethode, die regelmatig door inbrekers wordt gebruikt om een woningdeur open te krijgen. Deze methode werkt alleen wanneer de deur niet op slot zit. Gebruik een klein stukje stevig plastic, wat tussen de deur en deurpost te duwen is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een oud pasje, een stukje van een plastic fles, enzovoorts. Wanneer je het plastic tussen de deur en deurpost geduwd hebt, kun je deze voorzicht op en neer bewegen. Doe dit op zo’n manier, dat je het slot in kunt drukken. Door zachtjes tegen de deur te duwen, zal deze al snel openvallen. Zo kun je zonder hulp van een slotenmaker naar binnen.
Oorzaken van een buitensluiting
Een buitensluiting kan verschillende oorzaken hebben. Zo kun je de sleutel binnen hebben laten liggen, kan er sprake zijn van het verlies van je sleutel onderweg naar huis, enzovoorts. Ook kan de sleutel zijn afgebroken in het slot. Een afgebroken sleutel is vaak lastig te verwijderen. Doe dit dan ook niet zelf, maar schakel hier de hulp van een slotenmaker of timmerman voor in. Zij beschikken over verschillende gereedschappen om dit makkelijker te maken. Zo wordt een onnodige schade aan de cilinder van het slot voorkomen.
Recente reacties